Tuunasin vanhasta Fishing Game -pelistä itselleni tupareiden ohjelmanumeron, joka osoittautui aika hauskaksi ja aikaa vieväksi aktiviteetiksi ystävien ja tuttujen kesken. Ja parasta on, että peliä voi pelata vielä perinteisellä tyylilläkin. Minun tarvitsi ainoastaan ottaa puolet kaloista ja piirtää niiden pohjiin pisteet. Tein myös kahteen kippoon laput, joissa myös toisissa oli pisteet ja toisissa ei. Lappuja tein reilusti, jotta vieraat saisivat onkia useammankin kalan juhlien aikana.

kalapeli

Säännöt olivat yksinkertaiset: Jos ongit kalan, jossa on piste pohjassa, saat nostaa pisteellisen lapun ja sama toisinpäin.

Pisteellisissä lapuissa luki drinkkiohjeet, jonka ongittuaan vieras sai tehdä itse onkimansa drinkin hankkimistani tarpeista. Pisteettömissä lapuissa oli taas tehtävä. Tehtäviä voi keksiä mitä haluaa ja mikä millekin kaveriporukalle sopii. Minulla oli tehtävinä mm. "Kerro vitsi", "Pidä kissalleni onnittelupuhe" (kissani oli juuri saanut pentuja) ja "Ongi uusi kala". Hauskoja ovat usein juuri ne tehtävät, joissa on pilke silmäkulmassa, mutta ei tarvitse nolata ketään.

Vinkkinä vielä, että jos käytät pelissä drinkkiohjeita, kuten minä tein, kannattaa valita drinkit, joita voi tehdä samoista tarpeista pienillä muutoksilla (esim. maitopohjaiset drinkit: marianne, valkovenäläinen tmv.) ja laskea paljonko niihin menee raaka-aineita siihen nähden kuinka monelle lapulle laitat kutakin laatua. Myös kertakäyttömukeja on hyvä varata riittävästi. Drinkkiohjeet toimivat sinänsä hyvin pelissä, sillä jos vieras alkoi olla liian päihtynyt, ei hän myöskään enää saanut kalaa ongittua... ;)